Nõia luud kaitseks

On nõidu, kes kasutavad väikest luuda igapäevases praktikas, et puhastada kodu, esemeid, olendeid või inimesi negatiivsest energiast. Selles kontekstis sümboliseerib luud puhastamist. 

Nõia luud kui maagiline ese täidab kahte, puhastamise ja kaitsmise  funktsiooni. Nii nagu luuaga pühitakse mustust, saab sellega pühkida ka negatiivseid energiaid ja võõraid olendeid peenmaailmadest. Üldiselt tuleb meeles pidada, et nähtavad ja nähtamatud mateeriad võivad omavahel suhelda, seetõttu pole luud mitte lihtsalt kodune tööriist, vaid tõeline maagiline vahend: kui pühid mustust, pühid ka kaosevaime, kes toituvad sellest energiast.

Tõsi, luual on üks miinus: puhastava vahendina kasutades võib see aja jooksul ise negatiivset energiat koguda ja isegi muutuda kahjustava jõu kandjaks. Kui luud on „saastunud”, tuleks seda puhastada samamoodi nagu teisi amulette – kasutades Loodusjõude.

Et nõia luud saaks kaitsta kodu ja selle elanikke, tuleks see paigutada kas risti üle lävepaku või uksepiida peale. Samuti võib selle asetada voodi alla või aknalauale. Sellist amuletti kasutatakse aasta aega, seejärel põletatakse tänuga ja tehakse uus.

Parim aeg valmistamiseks on sügisene pööripäev või Mabon 21-24 september

Nõia luua valmistamiseks vajad järgmisi materjale:

  • kaitsetaim, näiteks  harilik koirohi, naistepuna, till või piparmünt;
  • kaitsepuit, näiteks kadakas, tamm, kuusk, lodjapuu, pappel või mõni muu annetav puu (näiteks viljapuu);
  • lisaks: lihtne puuvillane/linane lõng punast, musta või valget värvi; soovi korral võib lisada küüslauku, mille energia neutraliseerib negatiivse mõju; samuti võib kinnitada kaitsemärke (võrdhaarne rist, päike, ülespoole suunatud tipuga pentagramm jm).

Kuidas teha:

  • Kui sul on juba jõupäevadel kogutud ürte, on see ideaalne. Terviklikke varsi koirohust või naistepunast võib küsida taimetarkadelt,  Kuivata ürdid, soovitavalt pimedas ja kuivas kohas.
  • Leia puu (väldi tee ääres kasvavaid puid, need on juba palju energiat endasse kogunud; parem vali puu  pargis, salus, metsas või oma aias). Tervita puud, palu sellelt oksa oma kodu ja pere kaitseks ning lõika see hoolikalt. Oks peaks olema umbes 1 cm läbimõõdus ja 16–20 cm pikk. Täna puud ja too sellele ohverdus: vett või meega magustatud piima.
  • Nüüd saad luua valmistada: võta kuivatatud ürdid ja kinnita need punase niidiga oksa külge. Soovi korral lisa küüslauk ja/või kaitsemärk.

Loomulikult võid luua teha ka värsketest taimedest ja selle siis tuppa kuivama riputada.