Pihlakapuu on võimas taim, mille kaitsvaimad osad – oksad  ja marjad – on kasutusel iidsetes rituaalides läbi aegade. 

Juba sajandeid tagasi kandsid inimesed pihlakaoksi endaga kaasas kodu kaitsmiseks või istutasid need maja lähedale. Pihlakamarjadele on õiest moodustunud  viisnurkne märk, mis peegeldab iidset pentagrammi, sümboliseerides kaitset ja turvalisust. Keldi kultuuris peeti pihlakat oluliseks osaks kaitsemaagiast.

Pihlakaga seotud uskumused ja võimalused:

Kaitse ja armastus: Pihlakas on tihti osa kaitse- ja armastusrituaalidest. Pihlakamarju kantakse tormi ajal kaasas, et end kaitsta tormikahjustuste eest, ja pihlakaoksi tuuakse koju, et hoida välku eemal. Pihlakapuust pärlikeel on kaitsvad omadused.

Negatiivse energia hajutamine: Kui kodu või toad on täis halba energiat, tuuakse pihlakas tuppa kaitseks. Kui oksad on ära kuivanud, viiakse need eemale, et tasakaalustada erinevaid energiavoogusid.

Tervendav nahaeliksiir: Pihlakamarjadest valmistatakse õli, mis aitab ravida nahahaigusi ja kaitsta päikese eest.

Koduhoovi kaitse: Pihlakapuu istutatakse hoovi, et suurendada kaitsvaid energiaid ning meelitada linde, kes viivad minema vana energia.

Meditatsioon ja nägemused: Pihlakas aitab kiirendada astraalrännakuid ja saada vajalikku informatsiooni, ning sobib suurepäraselt meditatsiooniks ja uneks.


(täiendamisel)