1. Kindlasti on teleseriaalid tegelikkusest suuresti erinevad, siiski on igas ka oma tõeterad. Ehk pakub nende vaatamine tuge

    algajale nõiale või teadmisi, mis aitavad aru saada, mille kohta oleks vaja täpsemat uurida...  

    Kindlast on neist abi taipamisel, et kõik on kunagi kuidagi alustanud ja keegi pole öelnud, et lihtne peab olema.


    Kuidas neid vaadata? Võimalusi on erinevaid. Kõge lihtsam, kahjuks mitte kõige soodsam, on tellida mõnest rahvusvahelisest allikast endale DVD-d 


    Nõidadest ja maagiast on telesarju palju, siin on ainult mõned. Kui oleme Sinu arvates midagi olulist unustanud võid julgelt meile teada anda.

    1. "Charmed" on Ameerika telesari, mis esmakordselt jõudis ekraanidele aastal 1998 ja kestis kuni 2006. See loodi Constance M. Burge'i poolt ja keskendub Halliwelli õdede kolmiku elule, kellel on nõiavõimed ja vastutus võidelda kurja jõudude vastu.

    Sarja keskmes on õed Prue (Shannen Doherty), Piper (Holly Marie Combs), Phoebe (Alyssa Milano) ja hiljem Paige (Rose McGowan). Iga õde omab ainulaadseid nõiavõimeid, ja koos moodustavad nad trio The Charmed Ones," kellel on ülesanne kaitsta maailma pimedatee jõudude, deemonite ja muude üleloomulike ohtude eest

    "Charmed" järgib õdede elu nende võitluses üleloomulike jõududega, samas kui nad püüavad hoida tasakaalu oma isikliku elu ja nõiakohustuste vahel. Sarja peetakse kultusklassikaks, eriti selle tugevate naistegelaste, põnevate süžeeliinide ja unikaalsete nõiavõimete tõttu. "Charmed" on jätkuvalt armastatud fantaasiadraama, mis on jäänud meelde mitmele põlvkonnale.



    2. "A Discovery of Witches" on telesari, mis põhineb Deborah Harknessi samanimelisel bestselleril. Seriaal jälgib Diana Bishopi (mängib Teresa Palmer), noort ja võimekat ajaloolase seiklusi. Diana avastab üleloomulikku päritolu keelatud raamatu, mis toob talle tähelepanu nii vampiiride kui ka deemonite poolt.Peaosades on ka vampiir Matthew Clairmont (mängib Matthew Goode), kellel on salapärane minevik. Diana ja Matthew ühendavad jõud, et mõista raamatu saladusi ja kaitsta seda pahatahtliku jõu eest, kes soovib üleloomulikke liike valitseda.Sari pakub romantikat, müstikat ja seiklusi, kombineerides dünaamiliselt üleloomulikke elemente ajalooliste ja tänapäevaste sündmustega. "A Discovery of Witches" on leidnud publiku seas populaarsust oma kaasahaarava süžee, keeruliste karakterite ja visuaalselt kauni esitluse tõttu.




    3."Witches of East End" on Ameerika telesari, mis põhineb samanimelisel  Melissa de la Cruzi romaanil. Sarja keskmes on Beauchampi õdede perekond, kellel on salapärased nõiavõimed. Sarja peategelased on Joanna Beauchamp (Julia Ormond) ja tema kaks tütart, Ingrid (Rachel Boston) ja Freya (Jenna Dewan).

    Joanna on tuhandeid aastaid elanud nõid, kes on surma ja taassündi kogenud mitmeid kordi. Ta püüab hoida saladust oma tütarde eest, kuni nende nõiavõimed ärkavad. Õed avastavad oma võimed ning asuvad uurima oma perekonna minevikku ja müstilist pärandit.

    Sarja keskendub Beauchampi perekonna igapäevaelule, nende armastus- ja perekondlikele suhetele, samuti nende kokkupuudetele üleloomulike jõudude ja pimedate jõududega. "Witches of East End" ühendab romantikat, fantaasiat ja müstikat, luues kaasahaarava loo nõidade maailmast. Sarja peetakse kergesti jälgitavaks ja nauditavaks tänu oma huvitavatele karakteritele ja põnevatele süžeeliinidele.




    4."Salem" on Ameerika telesari, mis esmakordselt jõudis ekraanidele 2014. aastal. Sarja looja on Brannon Braga ja Adam Simon. "Salem" kujutab endast alternatiivset ajaloolist draamat, mis keerleb ümber Salemi nõiaprotsesside teemal, kuid lisab sellele üleloomuliku ja pimedaid jõude täis mõõtme.

    Sarja sündmustik toimub 17. sajandi Salemis, kus nõidadekütid ja üleloomulikud jõud põimuvad kohalike elanike ja nõidade vahel. Peategelaseks on Mary Sibley (Janet Montgomery), endine armuke, kes on nüüd Salemi mõjuvõimsaim nõid. Mary soovib kaitsta oma salajast armastatut, kuid see viib teda ohtlikule teekonnale tumedate maagiate ja poliitiliste intriigide maailmas.

    "Salem" on tuntud oma tumeda õhkkonna, intrigeerivate tegelaste ning ajaloolise ja üleloomuliku segunemise poolest. Sarja visuaalne stiil ja sügavad karakterid on meelitanud vaatajaid, kes naudivad alternatiivse ajaloo ja nõiakunsti teemat.





    5. “Anne Rice’i Mayfairi nõiad” on Ameerika üleloomuliku põnevusdraama telesari, mis põhineb Anne Rice’i romaanitriloogial “Mayfairi nõidade elud”. Sari loodi Esta Spaldingi ja Michelle Ashfordi poolt ning selle peaosades mängivad Alexandra Daddario, Harry Hamlin, Tongayi Chirisa ja Jack Huston. Sari jälgib neurokirurg Rowan Fieldingut, kes saab teada, et ta on võimas nõiaperest pärit pärija, keda kummitab kurjakuulutav vaim. Sarja esimene hooaeg esilinastus AMC-l 8. jaanuaril 2023. aastal ja seda uuendati teise hooaja jaoks veebruaris 2023 aastal.




    6."Eastwick" on Ameerika telesari, mis esmakordselt eetris 2009. aastal. Sari on inspireeritud John Updike'i romaanist "The Witches of Eastwick" ja seda on varem ekraniseeritud samanimelise filmi kaudu. Sarja looja on Maggie Friedman.

    "Eastwick" keskendub kolmele sõbrannale - Joanna Frankelile (Lindsay Price), Kat Gardenerile (Jaime Ray Newman) ja Roxie Torcoletile (Rebecca Romijn), kes elavad väikeses linnas Eastwickis. Need naised avastavad oma üleloomulikud võimed, kui müstiline võluv mees nimega Darryl Van Horne (Paul Gross) saabub linna.

    Sarja käigus avanevad naiste võimed ja seiklused, kus nad kogevad nii positiivseid kui ka negatiivseid tagajärgi oma nõiakunsti kasutamisel. "Eastwick" uurib nende sõpruse, armastuse ja eneseavastamise teemat, samuti nõiakunsti võlude ja ohtude tasakaalu.

    Kuigi "Eastwick" ei kestnud kaua, oli see tuntud oma humoorika lähenemise ja võluva ansambli näitlejate poolest. Sarja fännid naudivad selle kergemeelset segu üleloomulikust, draamast ja romantikast.






    7."The Order" on Ameerika-kanada telesari, mis esietendus 2019. aastal Netflixis ja mille on loonud Dennis Heaton, järgib sari üliõpilast Jack Mortonit (mängib Jake Manley), kes astub Belgrave'i ülikooli, kus ta liitub ssalaühinguga et uurida müstilist maailma.

    Jack avastab end kiiresti olukorrast, kus maagia, üleloomulikud jõud ja salapärased organisatsioonid põimuvad. Ühendus, mille ta valib, kujutab endast nimega "The Hermetic Order of the Blue Rose", mis peidab end kõrgema õppeasutuse taga. Jacki ja tema kaasüliõpilaste seiklused hõlmavad musta maagia, muinasjutulisi olendeid ja salajasi vandenõusid.

    Sarja dünaamiline segu müstikast, üleloomulikust põnevusest ja noortele omast draamast on meelitanud vaatajaskonda. "The Order" pakub ootamatuid pöördeid, keerulisi karakterisuhteid ning pidevat pinget, kuna Jack ja tema sõbrad seisavad silmitsi üleloomulike ohtudega, mis ähvardavad nende maailma ja eluviisi.





    8. "American Horror Story: Coven" on Ameerika õudusantoloogia sarja kolmas hooaeg, mis esietendus 2013. aastal. Sari loodi Ryan Murphy ja Brad Falchuk ning selle tegevus toimub New Orleansis, kus asub nõidade kool nimega Miss Robichaux's Academy.

    Sarja keskmes on noor nõid Zoe Benson (mängib Taissa Farmiga), kes saab teada oma üleloomulike võimete kohta. Ta saadetakse Miss Robichaux'sse, kus õpib teisi noori nõidasid, sealhulgas Fiona Goode (mängib Jessica Lange), kooli juht, kes peab võitlema nooremate nõidade vastu.

    Tegevus põimub mineviku ja oleviku vahel, paljastades nõidade võitlusi ja saladusi läbi sajandite. "Coven" käsitleb teemasid nagu noorte nõidade initsiatsioon, võimuvõitlused, kättemaks ja kurjuse vastu võitlemine. Sari on tuntud oma hirmuäratava õhkkonna, keerukate karakterite ja visuaalselt rabava esitluse poolest.

    "American Horror Story: Coven" kasutas palju tuntud ajaloolisi ja kultuurilisi figuure oma süžee rikastamiseks. Värvikamad neist:

    • Marie Laveau (Angela Bassett): Marie Laveau on tuntud New Orleansi voodoo kuninganna ja päriselus eksisteerinud isik. Sarjas kujutatakse teda mõjukana ja vastandumas nõidade koolile. Ta on osa sarja voodoo-elementidest ja kujutab endast tugevat ja salapärast figuuri.
    • Baron Samedi (Dennis O'Hare): Baron Samedi on voodoo jumalus, kes on seotud surnutega ja surnuaedadega. Sarjas on ta tõlgendatud kui Marie Laveau liitlane ja voodoo jõudude kaitsepühak.
    • Stevie Nicks (Ta enda mängitud): Stevie Nicks, tuntud rocklaulja, kujutab sarjas iseennast ja on seotud nõidade kooliga. Ta on nõidade mentor ja annab neile nõu. Tema roll sarjas toob sisse ka muusikaelemendid ja annab õudusdraamale unikaalse keerdkäigu.



    ...täiendamisel